Wijnregio´s van Chili deel 1
Vanaf de 15de eeuw worden de druiven in Chili geteelt en al snel begint men wijn ervan te maken. Dit is mogelijk onderandere dankzij gunstig klimaat en verscheidenheid van terroir van het land.
Het land heeft diverse relieve en hoogtes waar de druiventeelt gebeurt van 200m tot 3700m boven de zeespiegel.
Chili wordt verdeeld in drie zones:
-kustgebied (Costa)
-vlakte tussen de twee gebergtes: Kustegebergte en Andesgebergte (Entre Cordillera)
-Andesgebergte (Cordillera de los Andes).
Over het algemeen spreekt men in Chili over het Mediterraan klimaat met lange warme en droge zomers en koude, regenachtige winters. Bovendien zorgen de Stille Oceaan, Antarctische Humboldtstroom, Kustgebergte en Andesgebergte voor de afkoeling wat de succesvolle wijnproductie helpt en daarom vinden we in Chili naast hete, warme en gemiddelde klimaatzones ook koele klimaatregio´s.
Taalrijke rivieren, meren, vulkanen, bergen zorgen voor ongelofelijke diversiteit wat bodem betreft: klei-, graniet-, zand-, kalkhoudende terroirs om maar een paar te noemen.